Dromen, passie, innoveren, kwaliteit en vertrouwen! Dat zijn de ingrediënten tot succes!

 

logo

Ik was vandaag, donderdag 12 november de hele dag op de TU in Delft. Ik heb daar samen met enkele collega’s van Baanbrekers in de Bouw een bijeenkomst georganiseerd. De vraag die we onszelf stelde was: hoe kun je verandering tot een concrete werkelijkheid maken? Dat is wat we bij Baanbrekers willen realiseren. Verandering in de bouw.

We hadden twee sprekers uitgenodigd. Als eerste spreker hadden we iemand van de TU Delft uitgenodigd. Hij is een van de drijvende krachten achter zelf helend beton. Inderdaad… beton dat in staat is zelf scheuren op te vullen door de toevoeging van bacteriën die calcium maken. Goed en boeiend verhaal waar je allemaal tegen aanloopt als je wilt innoveren. Hoe kun je met een product waar zeker behoefte voor is, de markt benaderen. Zijn ervaring was dat je ook goed de keten waarin betonproducten worden verwerkt moet snappen. Daar ben je helemaal niet mee bezig als innovator. In eerste instantie kwamen ze bij directeuren van bouwbedrijven terecht. Reactie: ” Nee, ons beton scheurt niet, wij leveren kwaliteit”. Maar toen ze in aanraking kwamen met personen binnen bedrijven die rondom onderhoud en opleveringen ingewikkelde zaken moesten afhandelen bleek er wel degelijk een behoefte te bestaan. Inmiddels hebben ze de betonvloer van de P-garage van de Belastingdienst in Apeldoorn weer waterdicht gemaakt. Maar ook zijn ze op dit moment bezig de lekkages te verhelpen in de wanden in een in aanbouw zijnde P-garage in Groningen (met succes!).

Zijn droom was dat er met behulp van helend beton nieuwe toepassingen met beton worden gerealiseerd. Daar zat zijn passie, zijn drive…Grappig hoe dat werkt als iemand zijn passie laat zien, je gaat gelijk ‘meedenken’. Ik zie direct de toepassing voor me met White Topping. Waar een dunne betonlaag op een oude asfaltlaag wordt aangebracht. Ik denk dat de betonlaag met zelf helend beton dunner kan worden. In een dunnere betonlaag ontstaan eerder scheuren die dan vanzelf weer helen. Door de dunnere constructie is misschien gelijk mijn probleem met de extra hoogte van het wegprofiel opgelost!

Passie kwam in het middagprogramma ook weer terug. Hiervoor hadden we iemand van Damen Shipyard uitgenodigd. Het mooie van dit familiebedrijf is dat ze tegen alle verhoudingen in zeer winstgevend zijn. Hoe doen ze dat? Wat maakt ze uniek en wat zou de infrawereld van ze kunnen leren?  Zijn advies: zorg voor volledige klanttevredenheid. Maar toon ook lef! Zoals in hun geval door gewoon al boten te gaan bouwen zonder dat daar al afnemers voor zijn. Maar ook een heel goed netwerk om naar de klant te kunnen luisteren. Het komt er op neer dat ze dromen, passie, innoveren, kwaliteit en vertrouwen een heel belangrijke plaats in het bedrijfsproces hebben gegeven. Dat zijn dus de ingrediënten tot succes! Dat is waar binnen de huidige infrawereld nog maar eens heel goed naar gekeken moet worden. Ik wil helemaal geen laagste prijs. Ik wil kwaliteit en daar wil ik best wat meer voor betalen!

Baanbrekers_header_nieuwsbrief

Heb je een uitdaging? Laat het ons weten